Cikkünk frissítése óta eltelt 2 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.
Rick Hunolt 1983-ban, nem sokkal Kirk Hammett távozása után lett az Exodus gitárosa, Hammett pedig a Metallica-hoz csatlakozott Dave Mustaine utódjaként, Hunolt pedig egy interjúban elmondta, hogy szerinte James Hetfield és Lars Ulrich miért éppen Kirk-öt választotta. 

"Szerintem azért, mert Dave és Kirk stílusa nagyon hasonló volt akkoriban. Mindkettőjük játéka a pentaton skálákra és a bluesra épült. James nem akart semmilyen effektet vagy ilyesmit. Sima Marshall hangzást várt el Kirk-től, bár a wah-wah pedál azért a jelek szerint belefért. Szóval Kirk és Dave stílusa szinte egyforma volt, a személyiségük viszont nagyon is különböző. Eleinte azért jártunk Metallica koncertekre, mert Dave-et akartuk látni.
Egyértelműen ez volt a fő oka. Ő volt a szólógitáros és ő beszélt a közönséghez a dalok között. James csak énekelt. nem is nagyon ritmusgitározott. Egy Dave Mustaine show volt az egész. Ezen nincs mit ragozni. És elképesztően vicces frontember volt, főleg piásan. Imádtuk őt. Akkoriban Dave volt a legnagyobb király. Azt nem tudom, hogy lehet valakit kirúgni a saját zenekarából, de erről inkább nem is beszélnék. Csak annyit mondok, hogy szerintem Dave Mustaine a thrash metal keresztapja."