Cikkünk frissítése óta eltelt 3 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A Katolikus Karitász RÉV Szenvedélybeteg-Segítő szolgálata sikertörténet és jó példa az állam és az egyház együttműködésére.

„ A szociális munka területén a szenvedélybetegek segítése az egyik legnehezebb feladat, mert a társadalom sokszor elítéli a szenvedélybetegeket”

– idézi az mti Fülöp Attilát, a budapesti RÉV Szenvedélybeteg-segítő Szolgálat megalapításának 30. évfordulója alkalmából tartott ünnepségéről. A Belügyminisztérium gondoskodáspolitikáért feleős államtitkára szerint, aki ezt a szolgálatot vállalja, vállalja a nehézséget is.

„Az ember közösségi lény”

De ez a betegség éppen ezt rombolja szét. A RÉV pedig ebben a helyzetben nyújt segítséget.

„Az egyház tevékenységéhez szorosan hozzátartozik a rászorulók segítése; ennek jegyében vállalták a többi között, az alkohol-, drog-, játékfüggők pszichoszociális ellátását szolgáló RÉV létrehozását is”

– mondta el gondolatait Écsy Gábor püspöki helynök, a Katolikus Karitász országos igazgatója.  azt hangsúlyozta, hogy 

1994. Budapest

Majd Szombathely, Székesfehérvár, Eger, Szekszárd, Debrecen, Győr és Kecskemét, majd  Vác. Itt nyílt RÉV Szenvedélybeteg-segítő szolgálat ezzel létrejött egy országos segítőhálózat.

(forrás: mti/fotó: illlusztráció, pixabay)