Cikkünk frissítése óta eltelt 2 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Megtartotta az idei év első drónos ellenőrzését közösen a Tolna Vármegyei Rendőr-főkapitányság és a Tolna Vármegyei Horgászegyesületek Szövetsége.

Évek óta tartó együttműködés

Mely a vármegyénk vizeiben élő halak megóvásáért köttetett. A rendőrök, a halőri szolgálat és a Tolna Vármegyei Kormányhivatal halászati munkatársai az elmúlt időszakban is számos alkalommal tartott közös ellenőrzéseket. „2024-ben az együttműködést még magasabb szintre emelik, ugyanis az idén már a tavasz beköszöntével megtartották az első közös ellenőrzésüket. Ennek során ezúttal is bevetették a rendőrségi drónt, mely végigpásztázta az élő vizeket, többek között a Sió, a Szálkai tavak és a Duna holtágának térségét.”A rendőrség közleményéből az is kiderül az akcióban ezúttal halászati szabálytalanságot nem találtak.

A nap azonban egyáltalán nem telt el eseménymentesen. 


„Kollégáink egy furcsán viselkedő horgászt is ellenőriztek a Bogyiszló külterületén levő, Duna holtágnál,  akivel nem volt minden rendben. A férfi horgászfelszerelése mellett rutinos munkatársunk egy kábítószer adagolásához alkalmas eszközt talált. Ezt követően az 54 éves tolnai férfi ruházatából kábítószergyanús kristályos anyag is előkerült műanyag tasakban.”


Emiatt a horgászt mintavételre előállították. Az elvégzett kábítószer gyorsteszt pozitív eredményt mutatott. A férfival szemben büntetőeljárást indítottak.
 
Az együttműködés keretében az illegális horgászok és halászok kiszűrése, valamint a természetes vizek halállományának megóvása érdekében a jövőben is rendszeresen ellenőrizni fogják a vármegye élő vizeit.