Cikkünk frissítése óta eltelt 1 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Pakson nemzeti ünnepünk 175. évfordulója alkalmából március 15-én 10 órakor a Szent István téren kezdődik a megemlékezés. 

A helyszínen ünnepi beszédet mond Szabó Péter polgármester, majd Pillanatképek… emlékezés ama dicső napra címmel a Paksi Deák Ferenc Általános Iskola tanulói adnak ünnepi műsort. Felkészítő tanáruk Ludmann Ildikó. Közreműködik a Paksi Pro Artis Alapfokú Művészetoktatási Iskola Paksi Ifjúsági Fúvószenekara. Az ünnepség koszorúzással zárul Jámbor Pál szobránál.

Kedvezőtlen időjárás esetén a Csengey Dénes Kulturális Központban tartják meg a megemlékezést. Az ünnepi est a kulturális központban lesz 18 órakor, beszédet mond Szabó Péter polgármester. Az esten átadják a Tisztes polgár kitüntetést, a díjazottak ebben az esztendőben Győrffy József festőművész és Kovács Mihály, a Paksi Sárgödör téri Présháztulajdonosok Egyesülete főpohárnoka.

Az esten Benned él a magyarság címmel Udvarhelyi Boglárka Tünde operaénekes és Kautzky Armand színművész műsorát láthatja a közönség. Az ünnepség zárásaként Leber Ferenc alpolgármester mond pohárköszöntőt.