Cikkünk frissítése óta eltelt 1 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Túl sok epret vettél és nem tudod, mit kezdj vele? Nem kell hagyni kárba veszni őket, hiszen van néhány nagyon jó ötletünk, hogy mit készíts belőlük.

Lekvár és szörp

Míg egyes süteményeknél fontos lehet a gyümölcs állaga, addig a szörp és lekvár esetében ezt teljesen elengedhetjük. Mivel mindkét esetben szétfőzzük az epret, akár olyan alapanyaggal is dolgozhatunk, ami kicsit nyomottabb.

Eperszósz

Egyszerűen csak főzzük össze a nyomott, puha gyümölcsöket egy kevés cukorral (hagyhatjuk darabosra, de simára is turmixolhatjuk), majd használjuk a szószt hidegen vagy melegen. Bármilyen édességhez felhasználható.

Morzsasüti

Nem mindenki szeret befőzni, lekvárt készíteni, na de sebaj. Ennek hiányában is felhasználható a maradék eper – mondjuk egy morzsasütibe. Nagyon gyorsan kész van és isteni finom.

Leves 

Nemcsak szétfőzéssel tüntethetjük el a nemkívánatos állagot, hanem egy turmixgép vagy botmixer segítségével is. A textúra elszáll, az íz megmarad: főleg akkor, ha az epret kiegészítjük más aromás ízesítőkkel (pl. lime, citrom, chili, gyömbér, menta). Akár főzés nélkül is készülhet az eperkrémlevesünk: így lesz a legfrissebb, legkicsattanóbban nyári hatása.