Kezdőlap SZEKSZÁRD Szekszárd - Közélet

Így látogatható a Tolna Megyei Balassa János Kórház

Május 21-től megszűnt a látogatási tilalom a Tolna Megyei Balassa János Kórházban. A korlátozások a Covid Intenzív és a Fertőző osztályokra továbbra is vonatkoznak. A kórház területén a látogatók minden nap 15:00 és 18:00 óra között tartózkodhatnak. Az intézmény felhívja a figyelmet az ettől eltérő esetekre. Bizonyos osztályokon az ápolási igényekhez igazodva módosulhat látogatás. Erről érdemes előre érdeklődni a kórház elérhetőségein.

A kórház osztályait a Szülészet kivételével a Béri Balog Ádám utca felől látogathatjuk. A szülészet és nőgyógyászati osztályokat a Wesselényi utcai portán keresztül lehet megközelíteni. A beléptetés folyamata mindkét esetben megegyező. Könnyebben és gyorsabban bejuthatunk a kórházba, ha ügyelünk az eljárás harmadik pontjára:

  • A látogatóknak a be- és kilépéskor is kötelező a kezüket fertőtleníteniük.
  • A kórház dolgozói ezután testhőt mérnek.
  • Sokat gyorsíthat a folyamaton, ha a látogatói kérdőívet előre letöltik, majd kitöltve hozzák. A kérdőív kitöltésére a helyszínen is van lehetőség.
  • A kérdőívet az osztály nővérpultjánál le kell adni. A dokumentum bekerül a beteg aktájába.

Szigorúbb feltételek

A látogatóknak védettségi igazolvánnyal kell rendelkezniük, ami csak a személyi igazolvánnyal együtt érvényes. Belépésre jogosult még, aki 48 órás PCR teszttel rendelkezik, melynek eredménye negatív. Jogszabály kötelezi a kórházakat, hogy az intézkedéseket és előírásokat betartassák.

A kórház közleménye külön kitér a kiskorú személyekre:

"Látogatást 18 év alatti személyeknek nem javasolunk. Amennyiben 18 év alatti személy mégis be kíván lépni, akkor ez a fentiek alapján, negatív PCR teszttel, illetve 16 év felettieknek védettségi igazolvánnyal is lehetséges."

Szigorúbb maszkviselési szabályok érvényesek a látogatási ideje alatt. A látogatóknak három rétegű sebészi, vagy FFP2-FFP3, továbbá azonos besorolású maszkkal szükséges takarniuk a szájukat és orrukat.

Egy beteg naponta egy látogatót fogadhat. Az adott kórteremben ugyanabban az időben szintén egy fő tartózkodhat. A látogatás ideje nem lépheti át a 60 percet.

A kórház lehetőség szerint kéri a hozzátartozókat, rokonokat vagy barátokat, hogy jó idő esetén látogatásukat próbálják a szabad ég alatt eltölteni.