Cikkünk frissítése óta eltelt 3 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A pályázat hétfőn nyílik meg.  Az elektromos rásegítésű kerékpárok beszerzését támogató pályázatnak már a hetedik fordulója nyílik meg június 7-én a szekszárdiak előtt is. Az Innovációs és Technológiai Minisztérium közlése szerint a kormány eddig mintegy 4000 elektromos kerékpár kedvezményes megvásárlásához járult hozzá több mint 420 millió forinttal.

Központban a klíma-és természetvédelem

A kiírást a tiszta Magyarország érdekében alkották meg. A Klíma- és Természetvédelmi Akcióterv, mások mellett a környezetkímélő járművek megvásárlásában nyújt támogatást. Legfontosabb cél a tiszta levegő elérése.  Az elektromos hajtás csendesebb a benzinesnél, bicikliből több fér el a forgalmas belvárosi utcákon, a program tehát többféleképpen javítja az életminőséget

Nyolc órakor start

A keretösszeg 1 milliárd forint. Hétfőn reggel 8 órakor nyílik meg a lehetőség a benyújtásra.

A támogatás maximális mértéke a vételár 50 százaléka, pedálszenzoros kerékpárok esetében legfeljebb 90 ezer forint, nyomatékszenzoros kerékpárok esetében pedig legfeljebb 150 ezer forint. A tájékoztatás szerint egyszerűsödött a pályázati elszámolások folyamata. 

A dokumentumokat ebben a fordulóban 2021. június 11-én éjfélig lehet benyújtani.

fotó:pixabay