Cikkünk frissítése óta eltelt 1 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A Szekszárdi Német Nemzetiségi Önkormányzat egyik fontos feladata, hogy elősegítse a kulturális autonómia megvalósulását a német közösség körében, és közvetítse a többségi társadalomnak a német kulturális értékeket.

A fiatal generáció kapta a főszerepet

Ezen cél megvalósítása érdekében a Szekszárdi Német Nemzetiségi Önkormányzat a fiatal generáció számára idén is pályázatot hirdetett. A pályázat célja és témája volt a „Schwäbische Türkei” német nyelvű írói alkotások megismerése, Josef Michaelis: „Das Sterntal” (Csillagvölgy) című novellájához illusztráció készítése. A pályázatra alkotásokat a szekszárdi német nemzetiségi oktatásban részt vevő tanulók nyújthattak be egyénileg vagy intézményi keretek között.

A pályázati munkákból megrendezett kiállítás megnyitóját és ünnepélyes eredményhirdetését április 26-án szerdán, 17:00 órától lehet megnézni a Babits Mihály Kulturális Központban. A kiállítás megtekinthető: 2023. május 2-ig hétfőtől szombatig 10-17 óra között, vasárnap zárva.