Kezdőlap HAZÁNK Hazánk - Közélet

Indul a húsvéti razzia az utakon! Ezeket kell betartani!

Cikkünk frissítése óta eltelt 1 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A húsvéti ünnepek alatt az ország területén jelentős forgalomnövekedésre kell számítani. – hívja fel a figyelmet a rendőrség, akik ilyenkor fokozottan ellenőrzik az autósokat.

A police.hu oldlaon most közzé is tettek pár hasznos tanácsot, amit mindenképpen érdemes betartani, hogy ne érjen baj bennünket az utakon: 

  • Indulás előtt érdemes tájékozódni az aktuális forgalmi helyzetről, az esetleges útlezárásokról
  • Közlekedés során be kell tartani a közlekedési szabályokat, kiemelten ügyelni kell a biztonsági öv használatára. 
  • A balesetek elkerülése érdekében a vezetés megkezdése előtt tartózkodni kell a szeszes italok fogyasztásától Aki ittasan járművet vezet, elfogadhatatlan kockázatot vállal és mások életét is veszélyezteti!
  • A húsvéti ünnepek alatt az európai iskolai szünetek, valamint a szabadságukra hazatérő vendégmunkások miatt jelentős tranzitforgalom – megnövekedett várakozási idő – várható a határátkelőhelyeken is. Indulás előtt meg kell győződni arról, hogy a határátlépéshez szükséges, érvényes személyi- és járműokmányok megvannak. A rendőrség kéri, hogy az autópálya-határátkelőhelyeket személyautóval fokozott óvatossággal közelítsék meg az utazók, hiszen az M5-ös és az M43-as autópályákon erős forgalom alakulhat ki, ezért kellő körültekintés szükséges.