0:00
/
Infuenszerekkel toboroznának véradókat

A Visz a vérem projekt Dr. Pászthy Vera, a Szekszárdi Vérellátó vezető főorvosa vezetésével a Richter Anna Díj döntőjébe került. A nagyközönség online szavazatokkal járulhat hozzá, hogy a csapat elnyerje a 4 millió forintos támogatással járó elismerést.

A Richter Anna Díj célja, hogy hozzájáruljon az oktatás, az egészségügy és a gyógyszerészet területeinek fejlesztéséhez olyan innovatív ötletek felkarolásával, amelyek minőségi változást hoznak nem csak az ezekben a szektorokban dolgozók, hanem mindannyiunk életébe.

Magyarország biztonságos vérellátásához naponta 1600-1800 véradó önzetlen adományára van szükség. Dr. Pászthy Vera csapatvezető, a Szekszárdi Vérellátó vezető főorvosa azt vallja, hogy hivatásával egy különleges ajándékozási folyamat részese lehet, amelyben a véradó önzetlen adománya a beteg számára az életet jelenti. Az orvosokból és kommunikációs szakemberekből álló csapat hisz abban, hogy innovatív kommunikációs módszerekkel, hatékony hálózatépítéssel, a felelősség megosztásával és oktatásával tudnak hatni másokra. A projekt célkitűzése, hogy 100+1 véradó-toborzó influenszer kiképzésével és közösséggé építésével megújítsák a véradás népszerűsítésének kommunikációját. 

"Tulajdonképpen mi már elkezdtük az influenszereknek a toborzását, de valójában ez csak akkor fog élessé válni, ha már megnyertük a versenyt." – osztotta meg velünk Dr. Pászthy Vera.