Ingyenes gyermektáborra vár minden érdeklődő 8-18 év közötti gyermeket, fiatalt a Nyitott Paks projektben megrendezendő Sokszínű Kultúra Tábor, ahol a különböző nemzetiségű gyermekek sok szórakoztató és hasznos programon keresztül ismerkedhetnek meg egymás kultúrájával.

A kicsiket és a nagyobbakat, négy korcsoportra bontva, a magyar és orosz kultúrára építkező programok között pantomimes, kézműves, gasztro- és tánc témájú foglalkozások várják.

A főző foglalkozás alatt meg is vendégelik a gyerekeket ebédre, így a szülőknek csak a reggeliről kell gondoskodni. A tábor minden nap reggel fél 8-tól fél 2-ig tart, utána el kell hagyni a helyszínt. A Tábor helyszíne a Csengey Dénes Kulturális Központ, ahol a programok augusztus 8. és 11. között zajlanak. A különböző napokon külön korcsoportok vehetik igénybe a tábort, így egy gyermek egy napon vehet részt: hétfőn a 8-10, kedden a 11-13, szerdán 14-15 és csütörtökön pedig a 16-18 évesek. A részvétel előzetes regisztrációhoz kötött, az ugyfelpont3@paks.hu e-mail címen.