Kezdőlap HAZÁNK Hazánk - Közélet

Ingyen utaznak a Tanítsunk Magyarországért! Programban résztvevők

Cikkünk frissítése óta eltelt 10 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Az év végéig ingyen utazhatnak a Tanítsunk Magyarországért! programban részt vevő mentorok, mentoráltak és az őket kísérő pedagógusok a MÁV-Start, a GYSEV és a Volánbusz járatain.

A MÁV-Volán-csoport közleményéből kiderült, a Tanítsunk Magyarországért! programot a kistelepüléseken élő általános iskolás tanulóknak hozták létre 2018-ban. Az idén már több mint 100 általános iskola és 17 felsőoktatási intézmény több mint 1000 mentora vesz részt a programban. Az egyetemekről érkező mentorok kísérik a 6-7-8. osztályosokat. A program egyik fontos eleme, hogy a résztvevők minél több helyre eljussanak.

A mentorok és mentoráltak a programban kapott kártyájukat, érvényes nappali, esti vagy levelező tagozatos diákigazolványukat bemutatva kaphatják meg ingyenes menetjegyüket minden vasúti menetjegypénztárban – közölte a MÁV. A tájékoztatás szerint a mentorokat kísérő pedagógusok az iskolákban kapott utazólevél bélyegzési helyeit felhasználva egyúti vagy menettérti díjmentes menetjegyet kaphatnak a jegypénztárakban. Az utazólevél alapján váltott díjmentes menetjegy csak mentorált kártyával rendelkező utas kísérése esetén jogosít utazásra.

Felhívták a figyelmet arra, hogy az ingyenes menetjegy vasúton kizárólag belföldön, 2. osztályú kocsiban jogosít utazásra, feláras vonaton a különbözetet meg kell váltani. A közleményben arra is kitértek, hogy a Volánbusz helyközi járatain díjmentes utazásra a mentorok és mentoráltak a Tanítsunk Magyarországért! kártyájukra (TM-kártya), érvényes diákigazolvány, illetve az érintett vármegyéket vagy viszonylatot tartalmazó, a Nemzeti Tehetség Központ által kiadott igazolás együttes felmutatásával jogosultak.

(Fotó: Tanítsunk Magyarországért Facebook-oldala)