Paks Önkormányzata ingyenes lakossági LED-csere programot hirdet a CYEB Energiamegoldások Kft. támogatásával.

Ennek lényege, hogy a cég a programban ingyen biztosít LED-égőket mindazoknak, akik a régi, otthoni energiapazarló izzójukat le szeretnék cserélni.  

Az egyik ok, amiért érdemes élni a lehetőséggel hogy a LED-es izzók használata pénztárcabarát, segítségükkel lényeges energiamegtakarítást tudunk elérni, a másik pedig a környezetkímélés, hiszen minél kevesebb energiát használunk, annál inkább meg tudjuk óvni a környezetünket. A lehetőség március 1-től indult és a hónap utolsó napjáig regisztrálhatnak a ledcsere.hu oldalon a „Jelentkezés”-re kattintva mindazon paksi lakcímkártyával rendelkező személyek, akik nevén villanyszámla van. Néhány adat és a villanyszámla feltöltését követően a rendszer az éves áramfogyasztás, a háztartásban található izzók száma és használati idejük alapján kiszámolja, hogy az adott háztartás hány ingyenes LED-es izzóra jogosult. 

A hivatalban vehetik át az izzókat

Fontos, hogy átvételi helyként a regisztráció utolsó oldalán Paksot jelöljék meg. A jelentkezéseket a CYEB munkatársai ellenőrzik és feldolgozzák, majd értesítik az érintetteket, hogy a regisztrációt követő hetekben mikor vehetik át az izzókat a Paksi Polgármesteri Hivatalban. A regisztrációhoz ügyfélfogadási időben személyesen, azon túl pedig a 75/500-556-os számon a paksi hivatal munkatársai segítséget nyújtanak.