A Tolna Vármegyei Kormányhivatal szervezésében és támogatásával 2025 február – október között pincér- és vendégtéri szakember képzés indul Szekszárdon.
Kompetenciaelvárás
Kiváló kommunikációs készség, jó problémamegoldó képesség, állóképesség, nagy terhelhetőség, jó stressztűrő képesség, empátia, szervezőkészség, együttműködő képesség.
A szakképzettséggel rendelkező pincér elvégzi az üzemeltetéssel kapcsolatos teendőket, ?gyelemmel kíséri az árukészletet, részt vesz az áru szakszerű minőségi és mennyiségi átvételében, tárolásában és dokumentálásában, ismerteti a választékot, ételeket ajánl az allergének ?gyelembevételével, italokat ajánl, azokat párosítja a vendég által megrendelt ételekhez felveszi a rendelést.
Persze sok minden mást is elvégez, ezeket megtanulod a képzés során.
A szakmai oktatás tervezett időtartama: 2025. február – október (hétfőtől-péntekig napi 6-7 órában)
A szakmai oktatás helyszíne Tolna Vármegyei SZC Hunyadi Mátyás Vendéglátó és Turisztikai Technikum és Szakképző Iskola, Szekszárd