Cikkünk frissítése óta eltelt 1 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A korábbi évek gyakorlatának megfelelően a tamási önkormányzat mammográfiás szűrést szervez január 9-e és január 30-a között.

Ezen településekről várják a hölgyeket

Az alábbi települések lakói vesznek részt a szűrésben: Diósberény, Felsőnyék, Fürged, Keszőhidegkút, Magyarkeszi, Nagyszékely, Nagyszokoly, Pári, Regöly, Szakadát, Szakály, Szárazd, Tamási, Tolnanémedi, Simontornya és Pincehely. A hölgyek a szűrést meghívólevéllel, illetve negyven éves kor felett háziorvosi beutalóval tudják igénybe venni.

A mammográfiás szűrővizsgálatra előjegyzési időpontot az alábbi telefonszámon tudnak kérni hétköznapokon reggel nyolc és délután négy óra között: 06-21-350-0380.

A vizsgálat helyszíne a Tamási Rendelőintézet parkolója, időpontja 2023. január 9-30. Kérik, hogy a szűrésen minél többen vegyenek részt! A 45 és 65 év közötti nők automatikusan behívót kapnak kétévente mammográfiás vizsgálatra, ennél gyakrabban nem indokolt a problémamentes lakosság szűrése. A szűrővizsgálat eredményét nem kell helyben megvárni, postán fogják kiküldeni, ahogy a beszólító levelet is. Amennyiben a vizsgálat során eltérést találtak, további vizsgálatokra hívják be a beteget.

Az emlődaganat magas halálozási aránya miatt jobb minél hamarabb felismerni a rákot, a kisebb elváltozások még nem tapinthatók, azonban a mammográfia során már kimutathatók.