Egy szekszárdi lakos tett feljelentést mindenszentek napján késő este, mert ismeretlen ellopta a háza udvaráról a kocsiját, melyben benne volt az indítókulcs is.

A nyomozók még a feljelentést vették fel, amikor a 6-os főúton Szekszárd határában megtalálták az eltűnt autót.

A járőrök nem messze a kocsitól egy benzineskannát cipelő férfit igazoltattak, aki gyalogosan sétált az ellopott autó felé.

Nem volt ismeretlen a rendőrök előtt

Az egyenruhások előtt jól ismert 28 éves helyi lakos elismerte, hogy nem sokkal korábban ő vitte el a járművet az udvarról, mert nem akart gyalogolni. Több úticélt is kitalált, hogy merre megy, de az autóból már a város határában kifogyott az üzemanyag. A benzineskanna azért volt nála, mert éppen tankolni volt, hogy folytathassa az útját.

A rendőrök a férfit meg is szondáztatták, mely magas értéket mutatott.

Emellett ellenőrizték az adatait is. Kiderült, hogy most is több élő járművezetéstől eltiltása van, és vezetői engedélye sincsen. A 28 éves tolvajt előállították, és gyanúsítottként hallgatták ki jármű önkényes elvétele bűntett miatt. Büntetőeljárás indul vele szemben ittas járművezetés és eltiltás hatálya alatti vezetés miatt is. Ezek mellett több bűncselekmény – többek között súlyos testi sértés kísérlete – elkövetése miatt is nyomoznak vele szemben a szekszárdi rendőrök.