Cikkünk frissítése óta eltelt 1 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Interaktív kiállítás érkezik a tamási könyvtárba, amely az egyik legnépszerűbb gyermekkönyv szerző és illusztrátor, Marék Veronika életművét veszi górcső alá.

A művész munkássága és személyisége okán is generációk sokaságára volt hatással. A legnagyobb hazai gyermekkönyv kiadó, a Móra Könyvkiadó Marék Veronika életművét feldolgozó vándorkiállítása érkezik a könyvtárba. 

Minden meseszereplő megelevenedik 

A tárlat gazdag életműből válogat, olyan klasszikussá vált mesék különböző megjelenési formáival találkozhatunk, mint Kippkopp és családja, Laci és az oroszlán, a Kockásfülű nyúl vagy Boribon és Annipanni. Emellett az írónő 4 könyvkiadónál, 16 országban, 12 nyelven megjelent kötetei, mesekönyv-illusztrációi és azok eredeti vázlatai, valamint a történetek főhőseit ábrázoló játékok, tárgyak, bábok és applikációk színesítik a kiállítást. A saját bevallása szerint is az egész életét végigjátszó, nagymama korban is aktív művész a mai napig is sok-sok olyan tervet dédelget a szívében, amelyből kedvenceink: a rövid, velős, tartalmas történetek, bájos megjelenésű, élénk mimikájú, kedves és letisztult szereplők születnek. 

1 hónapon keresztül látható 

Az interaktív kiállítás 2023. február 1-től 1 hónapon keresztül látogatható a Könnyü László Könyvtár olvasótermében, nyitvatartási időben. A csoportos látogatást leginkább az óvodás és kisiskolás korosztálynak ajánlják, amelyhez a kiállításhoz kapcsolódó mesefoglalkozással egybekötött tárlatvezetést is biztosítanak. A kiállítás minden korosztály számára élményt nyújt.

 

Fotó: nlc.hu