Cikkünk frissítése óta eltelt 1 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A közelmúltban elhunyt a Lucille Randon, aki 118 évesen a világ legidősebb embere volt. Most a Guinness-rekordok szervezete rátalált utódjára, aki 115 éves korával átvette ezt a megtisztelő címet.

María Branyas Morera két világháborút, az 1918-as influenzajárványt és a Covidot is túlélte. A nő 2020-ban túl élt egy koronavírus fertőzést is, amikor még védőoltás sem volt, ezzel pedig bekerült a hírlapokba.

Morera 1907. március 4-én született San Franciscóban, egy évvel azután, hogy szülei Spanyolországból az Egyesült Államokba költöztek. Családjával nyolc évvel később visszaköltöztek Katalóniába. Édesapja tuberkolózisban halt meg egy Egyesült Államokból Spanyolországba tartó óceáni hajóúton. 1918-ban spanyolnátha-járvány söpört végig a világon, majd amikor 29 éves volt, kitört a spanyol polgárháború, nem sokkal később pedig a második világháború, melyekről nagyon rossz emlékei vannak.

Morera később családot alapított egy Joan Moret nevű katalán orvossal, házasságukból három gyermek született, azóta pedig 11 unokájuk és 13 dédunokájuk van. A hölgy nagyon aktífv a közösségi médiában, hiszen ott tartja a kapcsolatot szeretteivel.