0:00
/
Ismét vadászat indul a gyerekek gyógyításáért

Idén is nemes cél érdekében ragadnak puskát a vadászok. Tolna megyében is több helyszínen folyik majd az Országos Jótékonysági Vadászat december 27-én.

Ma délelőtt tartott megbeszélést közösen a Tolna Megyei Önkormányzat és az Országos Jótékonysági Vadászat Közhasznú Nonprofit Kft., kiegészülve Dr. Németh Csabával, a Tolna Megyei Balassa János Kórház főigazgatójával.

Egyre többen vadásznak a gyerekekért

A megbeszélést Zsikó Zoltán, a Tolna Megyei Önkormányzat alelnöke vezette, aki elmondta, hogy az évek óta hagyománnyá vált eseményt idén több helyszínen rendezik meg a megyén belül. Fejes László, az Országos Jótékonysági Vadászat Közhasznú Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatója a helyszínen beszámolt a részletekről. Mint elmondta, az utóbbi években folyamatosan fejlődött a jótékonysági vadászat, mind a résztvevők létszámát, mind az adomány nagyságát illetően. Országos szinten 124 millió forintot gyűjtöttek eddig a vadászok, amelyet 22 különböző egészségügyi intézményben osztottak szét. Azt remélik, idén is többen regisztrálnak majd az eseményre.

Dr. Horváth Kálmán, a Tolna Megyei Önkormányzat főispánja kiemelte, hogy nagyon fontos lenne, hogy minél többen tegyenek azért, hogy a gyermekek meggyógyulhassanak.

A regisztráció már a mai naptól indul és december 20-ig tart majd. Regisztrálni az ojv.hu oldalon kell.