Cikkünk frissítése óta eltelt 1 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Lezárult a nyomozás. A vádirat szerint az akkor 34 éves Sz.I.-t 2022 márciusában a Tolnai Rendőrőrs nyomozói fogták el, majd gyanúsítottként hallgatták ki, üzletszerűen elkövetett csalás bűntett miatt. Őrizetbe vették.

300 bűncselekmény miatt volt börtönbe

A csalásokkal meggyanúsított férfi korábban többször volt már börtönben, mivel több, mint 300 bűncselekményt követett el az évek során. A csaló 2022 tavaszán szabadult a letartóztatásból egy csalássorozat miatt.

Nem bírta sokáig tétlenül a szabadságot.

Még egy hetet sem várt, nyitott egy számlát az egyik pénzintézetnél és már fel is adta megtévesztő hirdetéseit.

Különféle műszaki cikkeket, többek között tévét, monitort, játékkonzolt, de még szájmaszkokat is hirdetett egy online ”piactéren”.

Az ország több pontjáról utaltak a jóhiszemű vásárlók különböző pénzösszegeket a meghirdetett termékekért, vagy előleg gyanánt, de egyik vásárló sem kapta meg, amit rendelt.

A tolnai nyomozók kiderítették, hogy a csaló több számlaszámot is használt, ahová utalhatták az érdeklődők a kialkudott összegeket. A csalárd „eladó” a most befejezett ügyben harmincegy embert vert át, akiknek közel 800.000 forint kárt okozott.

A Tolnai Rendőrőrsön a napokban befejezték az ügy vizsgálatát és az illetékes ügyészségnek befejezési javaslattal küldték meg azt. A ma már 35 éves csaló jelenleg is letartóztatásban várja a bíróság döntését.