Immár 31. alkalommal írta ki a naturArt – Magyar Természetfotósok Szövetsége Magyarország és Közép-Európa legnagyobb hagyományokkal bíró, talán legrangosabb természetfotós pályázatát, melyet minden magyar természetfotós meg szeretne nyerni.  A „Saubermacher – Az Év Természetfotósa 2023” pályázat, a korábbi megmérettetésekhez hasonlóan, ezúttal is izgalmas versengést hozott. 

A pályázatra 2926 érvényes kép érkezett 153 szerzőtől. 

A díjakat a tavalyi év végén átadták. A naturArt – Magyar Természetfotósok Szövetsége, 1989-es megalakulása után első feladatai egyikeként olyan fotópályázat megrendezését tűzte ki célul, amely alkalmas arra, hogy a magyar természetfotósok évről évre összemérhessék képességeiket, és a nagyközönség előtt is bemutathassák legszebb alkotásaikat. 

  • 2023-ban „Az év természetfotósa” kitüntető címet Daróczi Csaba nyerte, akinek nem kevesebb, mint 12 képe szerepel a legjobbak között!
  • „Az év ifjú természetfotósa” címet Őrsi Ákos nyerte, jó néhány nagyszerű képpel.
  • „Az év természetfotója 2023-ben” címet Moldován Zsolt: Magasugrás című képe nyerte el egy megismételhetetlen pillanat megörökítésével.

 A kiállítás március 13. 17:30 órakor nyílik a "Babits" Márványtermében

Köszöntőt mond: Berlinger Attila, a Babits Mihály Kulturális Központ ügyvezető igazgatója, a kiállítást megnyitja: Kalotás Zsolt, a „naturArt” Magyar Természetfotósok Szövetsége Egyesület elnökségi tagja. Közreműködnek: Barta Balázs gitár és Matók Ákos szaxofon

Megtekinthető: 2024. április 7-ig, hétfőtől péntekig, 10-17 óra, szombaton 10-14 óra között, vasárnap zárva. 

A belépés díjtalan. 

(fotó: illusztráció, pixabay)