Cikkünk frissítése óta eltelt 1 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Irodalmi pályázatot hirdetett az Illyés Gyula Könyvtár. Bárki jelentkezhet, aki magyar nyelven ír verset, novellát vagy mesét.

„Játszunk
szavainkkal és életünkkel,
mert, jaj, csak az vagyunk, aminek látszunk.”
(Illyés Gyula: A költő felel)

A pályázók köre: A pályázaton való indulásnak életkori és földrajzi megkötése nincs, egyaránt indulhat már befutott író és akár szárnyait próbálgató amatőr. Külön kategóriák nincsenek. A pályázatra eddig még meg NEM jelent (az online megjelenés is számít), alkotásokat várunk.

A téma nem kötött, de van ami előnyt élvez!

A vers, novella, mese, témája szabadon választott, de a zsűri előnyben részesíti, ha a mű kapcsolódik az alábbi témák valamelyikéhez:

  • Illyés Gyula, Könyvtár, Szekszárd, Tudásközpont, Tolna megye
  • Vers kategória +

Ha valaki szeretné játékosabbá tenni a versírást, akkor az alábbi szócsoportok tagjait kell beleszőnie a versébe. A kiválasztott szócsoport 10 szavának kötelezően benne kell lennie a versben, lehetőleg ragozatlanul. Az adott szócsoportok szavait lehet csak felhasználni, keverni nem szabad, kizárással jár! Terjedelme nem lehet több 4×4 soros versszaknál, azaz 16 verssornál.

szócsoport: mézeskalács, kadarka, Mészöly Miklós, fekete gólya, Remete-patak, szurdik, bor, présház, sárvíz, Gemenc
szócsoport: Babits Mihály, borkút, parászta, Kálvária, apátság, szőlő, Sió-csatorna, Gyűrűkert. erdő, Bárányfok
szócsoport: Illyés Gyula, szarvas, Prométheusz, könyvtár, Szekszárd, ablak, iskola, lösz, mezítláb, cséplőgép

Nevezési díj: nincs

A pályázatra kizárólag a következő e-mail-címen lehet jelentkezni: adicsozsolt@gmail.com jelige, életkor és elérhetőség megadásával. A pályázatok a megadott jeligével kerülnek a zsűri elé.

Díjazás:

A nyertes pályaművek neves előadóművészek tolmácsolásában hangzanak el 2023. november 2-án, az Illyés Gyula 121. születésnapja alkalmából tartandó rendezvényen. A díjazott alkotásokat megjelentetjük elektronikus formában a könyvtár honlapján és a közösségi média felületein.

Beküldési határidő: 2023. október 15. éjfél
Eredményhirdetés: 2023. november 02.

További részletek a könyvtár weboldalán!