Irodalmi pályázatot hirdetett az Illyés Gyula Könyvtár. Bárki jelentkezhet, aki magyar nyelven ír verset, novellát vagy mesét.

„Játszunk
szavainkkal és életünkkel,
mert, jaj, csak az vagyunk, aminek látszunk.”
(Illyés Gyula: A költő felel)

A pályázók köre: A pályázaton való indulásnak életkori és földrajzi megkötése nincs, egyaránt indulhat már befutott író és akár szárnyait próbálgató amatőr. Külön kategóriák nincsenek. A pályázatra eddig még meg NEM jelent (az online megjelenés is számít), alkotásokat várunk.

A téma nem kötött, de van ami előnyt élvez!

A vers, novella, mese, témája szabadon választott, de a zsűri előnyben részesíti, ha a mű kapcsolódik az alábbi témák valamelyikéhez:

  • Illyés Gyula, Könyvtár, Szekszárd, Tudásközpont, Tolna megye
  • Vers kategória +

Ha valaki szeretné játékosabbá tenni a versírást, akkor az alábbi szócsoportok tagjait kell beleszőnie a versébe. A kiválasztott szócsoport 10 szavának kötelezően benne kell lennie a versben, lehetőleg ragozatlanul. Az adott szócsoportok szavait lehet csak felhasználni, keverni nem szabad, kizárással jár! Terjedelme nem lehet több 4×4 soros versszaknál, azaz 16 verssornál.

szócsoport: mézeskalács, kadarka, Mészöly Miklós, fekete gólya, Remete-patak, szurdik, bor, présház, sárvíz, Gemenc
szócsoport: Babits Mihály, borkút, parászta, Kálvária, apátság, szőlő, Sió-csatorna, Gyűrűkert. erdő, Bárányfok
szócsoport: Illyés Gyula, szarvas, Prométheusz, könyvtár, Szekszárd, ablak, iskola, lösz, mezítláb, cséplőgép

Nevezési díj: nincs

A pályázatra kizárólag a következő e-mail-címen lehet jelentkezni: adicsozsolt@gmail.com jelige, életkor és elérhetőség megadásával. A pályázatok a megadott jeligével kerülnek a zsűri elé.

Díjazás:

A nyertes pályaművek neves előadóművészek tolmácsolásában hangzanak el 2023. november 2-án, az Illyés Gyula 121. születésnapja alkalmából tartandó rendezvényen. A díjazott alkotásokat megjelentetjük elektronikus formában a könyvtár honlapján és a közösségi média felületein.

Beküldési határidő: 2023. október 15. éjfél
Eredményhirdetés: 2023. november 02.

További részletek a könyvtár weboldalán!