Cikkünk frissítése óta eltelt 5 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A Szekszárdi Járásbíróság   előkészítő ülésen ítéletet hirdetett. A munkahellyel és megélhetést biztosító jövedelemmel nem rendelkező vádlott elhatározta, hogy különböző internetes hirdetési oldalakon valótlan tartalmú hirdetéseket ad fel. Így kívánt bevételre szert tenni. 

Elsősorban műszaki cikkek, számítógépes játékok, valamint ruhaneműk és cipők eladását hirdette meg, de a kínált termékekkel nem rendelkezett.

A sértettek a vételárat, a szállítási költséget, illetve az előleget a vádlott által megadott számlaszámra előre átutalták. Előfordult, hogy a vádlott saját maga számára választott ki eladásra meghirdetett műszaki cikkeket különféle hirdetési oldalakról, melyek vételárát az általa hirdetett termékre jelentkező sértettekkel fizettette ki. Ilyenkor a vádlott az általa kiválasztott termék eladójának a számlászámát jelölte meg a saját számlaszámaként, így a valótlanul meghirdetett termék vételárát arra utalták a sértettek. 

A vádlott ily módon laptopokat, házimozi rendszert és játékkonzolt szerzett meg, melyeket később eladott. 

„Bejárta” az országot

2021. július és 2023. március között összesen 133, az ország különböző pontján lakó sértettet ejtett tévedésbe és összesen több mint 1.000.000 forint kárt okozott a sértetteknek.

A vádlott az előkészítő ülésen beismerte a bűnösségét és lemondott a tárgyaláshoz való jogáról. 

Az ítélet szerint 

Halmazati büntetésül 2 év fogház fokozatban végrehajtandó szabadságvesztésre és 3 év közügyektől eltiltásra ítélték. A szabadságvesztés büntetésből a büntetés kétharmad részének a kitöltését követően napon bocsátható feltételes szabadságra. 537.555 forint erejéig vagyonelkobzást rendeltek el, kötelezték az okozott kár megfizetésére.

Az ítélet jogerős.

(fotó: illusztráció, pixabay)