Ütemterv szerint haladnak a felújítások a szőlőhegyi óvodában, ami egy új bölcsődei csoporttal is bővül majd. A tervek szerint jövő év májusában kerül sor az átadásra, amit már nagyon várnak a környéken élő kisgyerekes családok.

Mindent építenek, amire szükség lesz

A munkaterületet idén májusban adták át, amivel megkezdődhetett a régóta várt építkezés, a százhúsz éve épült és évekkel ezelőtt bezárt szőlőhegyi óvoda felújítása. A meglévő épület felújítása során az óvoda egy csoportszobával és a kor követelményeinek megfelelő kiegészítő helyiségekkel, vizesblokkal, öltözővel bővül. Mindkét csoport kap tornaszobát, kialakítanak egy orvosi szobát, és a bővítés során tizennégy gyermek számára egy mini bölcsődét is hozzáépítenek a meglévő épülethez.

Pályázaton nyert a város

A régóta húzódó beruházást az tette lehetővé, hogy a város pályázaton nyert negyedmilliárd forintnyi támogatást, így elkezdhették az óvoda 247 millió forintba kerülő felújítását, illetve bölcsődével való bővítését, utóbbinak az értéke négyszáz millió forint. A felújítás és bővítés összértéke tehát 647 millió forint.

A beruházást a tervek szerint 2023 májusában adják majd át.
(fotó: illusztráció)