A közelmúltban jubileumot ünnepelt a Dombóvár-Gyékényes vasútvonal. Egy vasútbarát csapat hamarosan emlékvonatozást szervez ennek megünneplésére. 

Immár 150 évvel ezelőtt indultak el a szerelvények a Dráva-Duna összekötő vasút elsőnek elkészült s a Dráva menti Zákánytól a Kapos-parti Dombóvárig vezető szakaszán. Az első szerelvény 1872. augusztus 14-én 9 óra 31 perc alatt gördült végig a száz kilométeren

György-Dávid Valentin 2018. október 20-án egy újszerű kezdeményezés részeként különvonatozást szervezett a Somogyszob-Balatonszentgyörgy vasútvonalra, hogy méltóképp ünnepelhessék meg a vonal fennállásának 125. évfordulóját. A nagy sikeren felbuzdulva 2019. október 19-én második alkalommal is megszervezte az emlékvonatozást, amelyre az ország különböző pontjairól érkeztek érdeklődők, a vasútállomásokra kilátogatókkal együtt több százan voltak kíváncsiak az eseményre.

Szombaton lesz a jubileumi vonatozás

2022. szeptember 10-én, szombaton már ötödik alkalommal kerül megrendezésre az emlékvonatozás. A 41-es számú, Dombóvár-Gyékényes vasútvonal 2022. augusztus 14-én ünnepelte fennállásának 150. évfordulóját, ezért az idei út során ezt a jubileumot szeretnék méltóképp megünnepelni. A vonat 6:50-kor indul Budapest-Nyugati pályaudvarról, Pusztaszabolcs, Sárbogárd, Dombóvár és Kaposvár érintésével Gyékényesre és vissza.