Kezdőlap SZEKSZÁRD Szekszárd - Sport

Kajdacson versenyeztek a kerékpárosok

Cikkünk frissítése óta eltelt 1 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Szombaton esőre hajló időben rendezték a „III: Kajdacs Nagydíj 2023.” nemzetközi országúti kerékpárversenyt. A hazai versenyzőkön kívül népes mezőny érkezett Szerbiából és Romániából is.

Először az U13 korosztály indult fordítós útvonalon, ahol Mármarosi Manuel egy 4 km-es üldözés után nagy hajrában szerezte meg a győzelmet.

Az utolsó futamban közös csoportban indultak a Szeniorok, U15 és U17 fiúk, ill. a WU17-es lányok. Ők már egy 22 km-es körpályán teljesítettek 3, 2 ill. 1 kört. A verseny 40 km/h sebességet is meghaladó iramban indult, amely rögtön darabjaira szaggatta a mezőnyt. A 2 körösök közül csak Tulok-Darida Simon tudott az élmezőnyre felzárkózni és több mint 2 perces fölénnyel nyert egy szerb versenyző, és a rendező egyesület szekszárdi kerékpárosa előtt. A WU17 lányoknál Mármarosi Alexa fiatalabb kora ellenére (még csak WU15-ös korcsoportú) ezüstérmes lett!

Ez volt az idei második válogató verseny a május végi Magyar válogatottat is felvonultató csehországi 3 napos kis Békeversenyre. A következő megmérettetésre április első hétvégéjén, a szlovákiai Nagyszombaton kerül sor, melyet bizakodva vár egyesületünk.

Mezőnyversenyek:

U15 – 44 km

  1. Tulok-Darida Simon

WU17- 22 km

  1. Mármarosi Alexa

U13 – 12 km

  1. Mármarosi Manuel