Szeptember végén ünnepeltük a szív világnapját. A Tolna Vármegyei Balassa János Kórház kampányt indított. A kezdeményezés fő célja volt, hogy felhívja a lakosság figyelmét szívünk egészségmegőrzésének fontosságára. 

A Szekszárdi EFI iroda apró szívecskékkel ellátott plakátokat helyezett ki a kórház épületeibe. A dolgozók, betegek és hozzátartozók egy aláírással jelezhették, hogy egyetértenek a kampány lényegével.

Ontották a pozitív üzeneteket

Az iroda munkatársai a testi egészség mellett, a kihelyezett pozitív üzenetekkel is felhívták a figyelmet a lélek egészségének fontosságára.


Az intézményhez tartozó Tolna Vármegyei Védőnői Szolgálat, több mint 1500 résztvevőnek mérte meg a vérnyomását a kampány ideje alatt, és mindenki személyre szóló tanácsadásban részesült az észlelt problémának megfelelően.

Mások is csatlakoztak a kezdeményezéshez

Így például a Tolna Vármegyei Kormányhivatal, valamint a Szekszárdi E-on kirendeltség, a Szekszárdi Tankerületi Központ, a PTE Gyakorló Általános Iskola, az „Az én ovim”- Óvoda és Bölcsőde, az Egészségfejlesztési Iroda-Bonyhádi Kórház és Rendelőintézet, valamint a Dombóvári Egészségfejlesztési Iroda.

 „Egy szívünk van, vigyázzunk rá!”

(forrás, fotó: EFI Szekszárd Facebook oldala)