Kisdiákokat ismertettek meg a kenyér fontosságával, különböző kenyérfélékkel és fűszerekkel a Déli AszC Csapó Dániel Mezőgazdasági Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium, valamint a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara Tolna Megyei Igazgatósága Szekszárdon, a Garay téren ma délelőtt.

A kettős világnap alkalmából készültek

Október 16-án ünnepeljük mind a kenyér napját, mind az élelmezési világnapot. Ennek okán tartottak ma kenyér bemutatót a Csapó Dániel Mezőgazdasági Technikum és az Agrárgazdasági Kamara összefogva. Vendégh Edit, a NAK Tolna Megyei Igazgatóságának elnöke elmondta, hogy a világnapok szorosan kapcsolódnak ahhoz a programhoz, amely már több mint 10 éve zajlik. A Magyarok Kenyere – 15 millió búzaszem program az adományozásról és az összefogásról szól.

„A kenyér világnapján is úgy ünnepelnek a pékek, hogy adományoznak az általuk megsütött kenyérből és az általuk megsütött péksüteményekből. A Magyarok Kenyere program is hasonló módon működik.” – mondja Vendégh Edit.

 

A bemutatón nem csak beszéltek a termékekről, de a vendégek meg is kóstolhatták azokat. A tanulók mindenféle kenyeret és kekszet készítettek a mai alkalomra.