1 év

Megújul az 56601-es jelű Szekszárd csomóponti ág egy szakasza és kerékpárút épül az 51369-es Keselyűs hajóállomáshoz vezető út egy szakaszán.  A Magyar Közút Nonprofit Zrt. a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program keretében valósítja meg Tolna vármegyében a projektet.

A projekt részeként megújul az 56601-es jelű Szekszárd csomóponti ág 617 méteres szakasza és új kerékpárút épül az 51369-as jelű Keselyűs hajóállomáshoz vezető út 7 kilométeres szakaszán.

A projektet bruttó 1,496 milliárd forint európai uniós vissza nem térítendő támogatás segítségével valósítják meg.

A közbeszerzési eljárás során kiválasztott kivitelezőnek a beruházó Magyar Közút Nonprofit Zrt. a munkaterületet átadta, a fejlesztés a kerékpárút építésre 180, a csomóponti ág felújítására 60 napot vesz igénybe.  

Önálló, két-irányú kerékpárút épül

A felújítás részeként az 56601-es úton a szakemberek gondoskodnak a meglévő burkolat profilmarásáról, majd kiegyenlítő réteg és a teljes felületen aszfalt kopóréteg, illetve új padka épül. Sor kerül a KRESZ táblák cseréjére és új tartós burkolati jelek festésére.

A Keselyűs hajóállomáshoz vezető út mentén új, önálló, két-irányú kerékpárút épül 7 kilométer hosszban, valamint megújulnak a kerékpárutat keresztező útcsatlakozások is.

A kerékpárutat összekötik a Szekszárd-Decs-Várdomb összekötő út mentén épülő másik kerékpárúttal, továbbá az M6-os autópálya két csomópontja közötti részen burkolt padkát is építenek a szakemberek. 

 A beruházások megvalósulását követően nő a forgalombiztonság és nagymértékben javul az út szolgáltatási színvonala.

(fotó: illusztráció)