Cikkünk frissítése óta eltelt 1 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Történt mindez Szekszárdon. A Tolna Vármegyei Balassa János Kórház közleményét változtatások nélkül közöljük: 

 

"Késsel támadtak az egyik szolgálatát teljesítő nővérre a Tolna Vármegyei Balassa János Kórházban.

Mélységes felháborodással szeretnénk a nyilvánosság tudomására hozni, hogy május 15-én éjjel, a Tolna Vármegyei Balassa János Kórház Traumatológiai Osztályán súlyos támadás érte egyik munkatársunkat.

Kolléganőnkre az egyik általunk kezelt páciens késsel támadt és súlyos, életveszélyes sérülést okozott neki. A megtámadott munkatársunknak esélye sem volt a védekezésre, de súlyos sebesülése ellenére, lélekjelenlétének köszönhetően az ügyeletes szobába tudott menekülni. A támadót az időközben a helyszínre érkező vagyonőrök, és társosztályok munkatársainak segítségével sikerült megfékezni. A késelést elkövető beteget jelenleg a pszichiátrai osztályon kezelik. 

Orvosaink még az éjszaka folyamán megoperálták munkatársunkat, akinek állapota stabil és ma reggel már beszélni is tudtunk vele. Gyógyulásához intézményünk és az Országos Kórházi Főigazgatóság is minden segítséget meg fog adni.

A továbbiakban, kolléganőnk és az intézmény nyugalma érdekében nem kívánunk nyilatkozni.

Azonban egyértelművé szeretnénk tenni, hogy mi, akik a gyógyításra esküdtünk fel, értetlenül állunk az erőszak minden formája előtt, különösen igaz akkor, amikor a munkahelyünkön ér minket atrocitás.

Arra kérünk mindenkit, becsüljék meg a gyógyító munkát, amit erőnk megfeszítésével az érdekükben végzünk.

A történtek miatt a hivatalos rendőrségi eljárás már kezdetét vette."

Dr. Németh Csaba, őigazgató
Tolna Vármegyei Balassa János Kórház

Időközben közleményt adott ki a Tolna Vármegyei Rendőr-főkapitányság, mely szerint  május 15-én 0 óra 30 perc körül egy sérülése miatt ott ápolt 75 éves beteg, eddig tisztázatlan okból, egy késsel megsebesített egy ápolónőt, majd egy segítségükre siető férfi ápolót is bántalmazott.  A nővér súlyos, életveszélyes, kollégája könnyű sérülést szenvedett.  Az idős férfit a kiérkező rendőrök elfogták. Az elkövetővel szemben életveszélyt okozó testi sértés bűntette miatt a Tolna Vármegyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztálya eljárást indított.