Cikkünk frissítése óta eltelt 1 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Szombat-vasárnap Szekszárdon került megrendezésre az U14 bajnokság főtábla selejtező fordulójának egyik felsőházi csoportja. A Harsányi Mária és Szabóné Kovács Andrea edzette KSC két győzelemmel (Sopron, Vasas) és egy vereséggel (Csata) zárta a roppant erős ellenfelek ellen játszott tornát.

“A hétvégén a Sporcsarnokban játszottuk az első selejtező forduló B-csoportjának meccseit. A Sopron, a Vasas Akadémia és a Csata DSE voltak az ellenfeleink. Sajnos rossz előjelekkel készültünk, hiszen Kollár Lilla betegség, Pozsonyi Kira pedig sérülés miatt nem játszhatott.”

ATOMERŐMŰ KSC SZEKSZÁRD – DARAZSAK SPORTAKADÉMIA 75-61 (25-14, 13-14, 19-15, 18-18)

SZEKSZÁRD: HENCSIK 34/6, Schiefer 5/3, Szabó 4, Varga 2, Horváth. Csere: POMSÁR 15, CSAPÓ 8, KÓFIÁS 7, Makovics, Ogunson-Bonnyai, Rácz. Edző: Harsányi Mária, Szabóné Kovács Andrea.

“Remek első negyedet produkáltak a lányok, agresszíven védekeztek, és Hencsik Adri vezérletével rendre kosárral fejezték be támadásaikat, így tizenegy pontos előnnyel zártuk a játékrészt. A második etapban már több hibával játszottunk mind védekezésben, mind pedig támadásban. Pontatlanok voltunk, de a félidőt így is tíz pontos vezetéssel zártuk. A második félidőben kiegyenlített volt a játék, felváltva estek a kosarak, óriási küzdelem folyt a pályán minden labdáért, és végül tizennégy pontos győzelmet arattunk a Sopron ellen.”

ATOMERŐMŰ KSC SZEKSZÁRD – VASAS AKADÉMIA/A 62-55 (13-10, 22-16, 14-13, 13-16)

SZEKSZÁRD: HENCSIK 26/9, Szabó 4, Schiefer 2, Rácz, Varga. Csere: POMSÁR 10, KÓFIÁS 9, CSAPÓ 7, Makovics 2, Ogunson-Bonnyai 2. Edző: Harsányi Mária, Szabóné Kovács Andrea.

“Sajnos az első mérkőzésen Horváth Kata is lesérült, így még szűkebb lett a rotáció. A remek szerkezetű fővárosiak ellen óriási akarattal léptünk pályára, és végig nagyon szoros mérkőzést játszottunk. Az utolsó negyedet kivéve megnyertük a negyedeket, és végül hét ponttal a mérkőzést is. Nagyon sok hibával játszottunk, de óriásit küzdött mindenki védekezésben, támadásban pedig minden Vasas pontra tudtunk válaszolni. Nagyon küzdelmes mérkőzés volt, gratula a lányoknak!”

ATOMERŐMŰ KSC SZEKSZÁRD – CSATA DSE/A 51-56 (16-17, 16-13, 12-15, 7-11)

SZEKSZÁRD: Hencsik 17/3, Schiefer 4, Szabó 2, Rácz, Varga. Csere: KÓFIÁS 13, Csapó 6, Pomsár 5, Ogunson-Bonnyai 4, Kovács, Makovics, Pozsonyi. Edző: Harsányi Mária, Szabóné Kovács Andrea.

“Sajnos a harmadik meccsen roppant gyengén kosárlabdáztunk minden negyedben. Védekezésünk “szellős” volt, támadásban pedig nehezen küzdöttünk meg a nagyon agresszív fővárosi letámadással. Rengeteget hibáztunk, rossz döntéseket hoztunk, pontatlanul dobtunk, így öt pontos vereséget szenvedtünk a Csatától. Nagyon sokat és precízebben kell dolgozni, hogy fejlődjünk és sikeresebbek legyünk! A nagy küzdésért minden játékosunknak gratulálunk, a sérülteknek, betegnek mielőbbi gyógyulást kívánunk! A szülőknek köszönjük a lelkes szurkolást!”

 

Kép: kscszekszard.hu