Köszönhetően az új tárolódoboznak. Új tároló és sterilizáló dobozt kapott a traumatológiai osztály a Tolna Megyei Baleseti Alapítványtól. A Tolna Megyei Baleseti Alapítványt 1993-ban alapította többedmagával Dr. Andriska István, a Tolna Megyei Balassa János Kórház traumatológus főorvosa.

Cél, az ápolási feladatok segítése

Vagyis a műtéti eljárások támogatása, a fekvőbetegek komfortjának növelése a traumatológiai osztályon. Három évtizedes fennállásuk óta, több szakmai továbbképzést és tudományos rendezvényt támogattak. Vásároltak térdmozgató készüléket, kötözést segítő felszereléseket, műszerkészleteket.


Pár hete használják az új, általuk beszerzett A-Spire screw elnevezésű műszer és csavarkészlet tároló és sterilizáló dobozt.

A doboz igencsak megkönnyíti a mindennapokat! Ugyanis méretre válogatva lehet elhelyezni a szükséges csavarokat, megkönnyítve és felgyorsítva ezzel az orvos munkáját a mikrosebészeti műtéti eljárásoknál.

„A csavarok és a hozzá tartozó eszközök eddig külön-külön csomagolva álltak rendelkezésre a műtőben, amelyek kiválasztása a műtét alatt sok időt vett igénybe. Ezen a helyzeten szeretettünk volna javítani, ezért vásároltunk egy sterilizáló-rendszerező dobozt eszközökkel, amelyben áttekinthetőbbek a műszerek és a csavarok. A plusz egy műszerkészlet és az új tárolódoboz révén, mostantól két műtét is elvégezhető lesz egyidőben”

– fejtette ki Dr. Andriska István főorvos.

A Tolna Megyei Balassa János Kórház traumatológiai osztályának képzett orvosai, naponta több komoly kéz- és láb mikrosebészeti beavatkozást végeznek, az alapítvány őket támogatta az új eszközbeszerzéssel.