Ez a mérlege vármegyénk tűzoltóinak az elmúlt hétvégét illetően. 

Szombaton hajnalban Kapospulán, egy lakóház udvarán egy személygépkocsi teljes terjedelmében égett, az épületet veszélyeztette. A tulajdonos az autó oltását kiérkezés előtt megkezdte. A dombóvári hivatásos tűzoltók két vízsugárral oltották el a tüzet. 

Kéményben lerakódott korom izzott Szakadáton. A tamási önkormányzati és a gyönki önkéntes tűzoltók az izzást felügyelték

Egy személyautó és egy nyerges vontató ütközött az M6-os autópálya 163. kilométerénél, Budapest irányába.  A teherautó cseppfolyós gázt szállított tartálya nem sérült csak a lökhárító és az alváz. A bátaszéki önkormányzati és önkéntes tűzoltók, valamint a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat a személygépkocsit a leálló sávba vontatta és a közútkezelőnek segített az út megtisztításában. 

Szekszárdon, a Pázmány téren lévő templom tornyának lemez borítását a szél megbontotta, és az a gépjármű és a gyalogos forgalmat veszélyeztette. A szekszárdi és a paksi hivatásos tűzoltók rögzítették a mozgó lemezeket és elhárították a balesetveszélyt. 

Egy személygépkocsi és egy kisteherautó ütközött Kéty belterületén.  A szekszárdi hivatásos és a kétyi önkéntes tűzoltók áramtalanítást végeztek. 

Az erős szél miatt egy 20 méteres fa dőlt az úttestre szombaton hajnalban Alsónyéken. A bátaszéki önkormányzati tűzoltók motoros láncfűrésszel és kézi erővel eltávolította a forgalmi akadályt. 

Árokba hajtott egy személygépkocsi Zombán. A szekszárdi hivatásos tűzoltók áramtalanítást végeztek. 

Nagy méretű belógó faág veszélyeztette az autóbuszok és teherkocsik közlekedését Pakson szombaton reggel, a 6-os számú főúton. A paksi hivatásos tűzoltók a fát motoros láncfűrésszel távolították el. 

(Fotó: Szekszárdi HTP)