Cikkünk frissítése óta eltelt 3 hét, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Számokban ez volt a kedd a Tolna Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóságnál.

  • A viharos időjárás következtében tizenhárom esetben kidőlt fákhoz, egy alkalommal pedig leszakadt elektromos kábelhez vonultak a beavatkozó hivatásos, önkormányzati és önkéntes tűzoltórajok. Bátaszék, Dombóvár, Dunaföldvár, Gadács (Somogy vármegye), Gyönk, Mecseknádasd (Baranya vármegye), Paks, Pálfa és Szekszárd településeken történtek a tűzoltói beavatkozások.
  • Hajnalban kigyulladt egy száz négyzetméteres családi ház egyik húsz négyzetméteres szobája Bátaszéken, az Őz utcában. A tűzesethez a bátaszéki önkormányzati és önkéntes, továbbá a szekszárdi hivatásos tűzoltókat riasztották. Tizenhét tűzoltó öt technikai eszközzel fékezte meg a lángokat. Az egységek átvizsgálták az épületet, eközben a lakás egy másik helyiségében egy idős embert találtak, akinek az életét már nem lehetett megmenteni. Az egész lakás füsttel telítődött, feltehetően füstmérgezés okozta az idős ember halálát.
  • Harminc négyzetméternyi területen gaz, avar és nagy átmérőjű darabolt fatörzs részek égtek kedd délután Faddon, a Volent-öbölnél. A tűzesethez riasztott tolnai önkormányzati és faddi önkéntes tűzoltók vízsugarak és kéziszerszámok segítségével oltották el a lángokat.
  • Súlyos sérülést szenvedett egy padlástérbe zuhant ács Dunaszentgyörgyön, az Árpád utcában, egy családi ház tetőszerkezetének építése közben. A baleset helyszínére a paksi hivatásos tűzoltók vonultak, akik dugólétra és mentőkötél segítségével hozták le a sérültet, majd adták át a mentőszolgálatnak.

(fotó: illusztráció, pixabay)