Cikkünk frissítése óta eltelt 1 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A Dunántúlon borongós időre van kilátás, délutánra a középső majd keleti tájakon is megnövekszik a felhőzet. 16-25 fok várható, nyugaton lesz hűvösebb, keleten melegebb.

Napközben helyenként fordul elő kisebb csapadék, délután nyugaton egyre többfelé eleredhet az eső. A délkeleti szél az ország középső harmadán többfelé erős lehet, nyugaton pedig az északi szél támadhat fel.  

Szerdán főként a dunántúli, középső és északi tájakon számíthatunk többfelé esőre, záporra, másutt szakadozott lehet a felhőzet, csak kevés zápor fordul elő. A középső tájak kivételével élénk, nyugaton és északkeleten erős lehet az északi szél. A csúcshőmérséklet 15 és 23 fok között alakulhat, keleten, délkeleten lesz melegebb, míg a legalacsonyabb értékeket a tartósan felhős, csapadékos tájakon mérhetjük.

Kettős fronthatással számolhatnak az arra érzékenyek, fejfájás, enyhe migrén, fáradékonyság, illetve koncentrálási problémák, vérnyomás-ingadozás előfordulhatnak.

Köszönjük a fotót Bányai Bélának, mely idilli ófalui hangulattal indítja napunkat!