Cikkünk frissítése óta eltelt 2 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A Tolnai Wosinszky Mór Általános Iskola adott otthont a napokban a Ki a mester két keréken elnevezésű – 10-12 éves kisdiákok számára kiírt – közlekedésbiztonsági versenynek. 

A Magyar Autóklub és az Országos Balesetmegelőzési Bizottság évtizedek óta közösen szervezi meg a gyermekek számára felmenő rendszerű biztonságos közlekedésre nevelő programját. 

A megmérettetés célja, hogy fejlessze az iskolások kerékpározási tudását. Emellett fontos, hogy már kisiskolás kortól a helyes közlekedési kultúra rögzüljön a tanulók mindennapjaiba.

Megtartották a vármegyei előválogatót

Nyolc általános iskolából 30 tanuló – 15 lány és 15 fiú – vett részt.   A gyerekeknek előbb KRESZ elméleti, majd kerékpáros ügyességi tudásukról kellett számot adniuk. Mindenki tisztesen helyt állt az egész délelőttös megmérettetésen.  


A Tolna vármegyei döntőt a lányok közül Szabó Fanni Simontornyáról nyerte. A dobogó második fokára Fillér Olívia állhatott fel Bölcskéről. A harmadik helyet pedig Vajai Dalma szerezte meg Dunaföldvárról.

A fiúknál az első két helyen bölcskei diákok, Kovács Márk és Pálfi Áron végeztek. A harmadik helyezett pedig Fridrik József lett Simontornyáról.

A Budapesten megrendezendő országos döntőn Tolna vármegyét Szabó Fanni és Kovács Márk képviseli majd.