Cikkünk frissítése óta eltelt 1 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Kishajók fogadására is alkalmas horgászkikötő épül Dunaföldváron a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program Plusz 369 millió forintos támogatásával.

Nem elég már a meglévő kikötő 

A száz méter hosszú, pontonelemekből álló létesítményt a Duna jobb partján, a jelenlegi kikötőhajótól északra alakítják ki. A beruházást az indokolja, hogy a településen egy 2018-as projekt részeként létrehozott sportkikötő már nem elég a csónakok fogadására, és egyre több horgász szeretne a természetes vizeken turisztikai élményt szerezni.

Utat és járdát is újítanak 

A tervek szerint 2024. júliusra elkészülő, 30 férőhelyes kikötőtől a turisták kerékpárral, kajakkal, kenuval is folytathatják a kirándulást, a többi között eljuthatnak a közeli Kis-Dunára. A horgászkikötő mellett a TOP Plusz támogatásával és önkormányzati forrásból parkolókat is kialakítanak, továbbá 250 méter hosszan felújítják a Beszédes József-hídtól a város központjáig tartó utat és járdát.