Cikkünk frissítése óta eltelt 1 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Mutatjuk a Roadpol Speed sebességellenőrzési akció  Tolna Vármegyei Rendőr-főkapitányság illetékességi területén kapott eredményeit.

415 gyorshajtóról készült felvétel

61 esetben az objektív felelősség alapján – megállítás nélkül – készültek a felvételek, melyek feldolgozását követően a Vas Vármegyei vagy a Szabolcs-Szatmár-Bereg Vármegyei Rendőr-főkapitányságok fognak eljárni a szabálytalankodókkal.

354 gyorshajtót állítottak meg a hét folyamán vármegyénk rendőrei, akik közül 254 esetben helyszíni bírságot szabtak ki, két járművezetővel szemben szabálysértési eljárás indult, és 98 sofőrrel szemben a helyszínen közigazgatási bírság kiszabására került sor.

 24 órás akció

Az egyik legkirivóbb szabálytalankodó egy 50 km/h-s sebesség helyett 98 km/h-val közlekedő autós volt Kétyen, aki 60.000 forintos közigazgatási bírságot kapott.  

A már többször említett SPEEDMARATHON során végzett 24 órás ellenőrzés alkalmával 15268 jármű sebességét ellenőrizték, amelyek közül 182 esetben rögzítettek gyorshajtással összefüggő szabálytalanságot a traffipaxok.