Cikkünk frissítése óta eltelt 11 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Baja közeli útszakaszon vették át a kutyákat. Kilenc kutyát szállított hamis útlevelekkel egy szerb férfi, akit a Nemzeti Adó- és Vámhivatal munkatársai a Hetényegyházi pihenőből már nem engedtek tovább.

A pénzügyőrök az M5-ös autópálya Bács-Kiskun vármegyei szakaszán állították meg azt a bosnyák furgont, ami 9 kutyával tartott Lengyelországba.

Az állatokhoz bemutatott okmányok hiányosak voltak, ezért a járőrök értesítették az illetékes Kormányhivatalt. A hatósági állatorvos az Európai Unió területére tisztázatlan úton bekerült kutyák Magyarország területén való tartózkodását azonnal megtiltotta. A sofőr azt mondta,

„a kutyákat az útlevelekkel együtt egy szerb ismerősétől vette át egy Baja közeli útszakaszon.”

Az ellenőrzés ideje alatt az is kiderült, hogy az autót vezető férfi alig egy nappal korábban Röszkénél lépett be. Az egyenruhások akkor 18 darab, előre kitöltött, feltehetően hamis, állatútlevelet találtak nála, ami miatt a helyszínre érkező rendőrök gyanúsítottként hallgatták meg.

(fotó: illusztráció, pixabay)