Évet értékelt az Atomerőmű Tűzoltóság és az Atomerőmű Mentőszolgálat. Az értékelést követően elismerések átadására is sor került.Csanádi András, az ATOMIX Kft. ügyvezető igazgatója elégedetten tekint vissza az elmúlt évre, amelyben az erőműnek jelentős termeléssel és eredménnyel kapcsolatos elvárásokat kellett teljesítenie, mialatt a létesítményi tűzoltóság és az üzemi mentőszolgálat folyamatosan a nukleáris üzem munkatársain tartotta „vigyázó szemeit”.

„Több, nem szokványos esetben is rendelkezésre kellett állnunk. Újraélesztésnél, traktortűznél és egyéb baleseteknél is”

– mondta Pesztericz Rajmund. 


Az Atomerőmű üzemi mentőszolgálat fő feladata az akut betegellátás az erőmű területén. A szakmai felügyeletet az elmúlt évben is Dr. Buda Péter, az Országos Mentőszolgálat Dél-dunántúli Régió igazgatója látta el, Dr. Szvitán Gábor mentőorvos pedig a helyi operatív és a kapcsolódó adminisztrációs feladatok végrehajtását koordinálta. 

A mentőegységek 337 főt láttak el a 2023-as esztendőben. 

Dr. Szvitán Gábor mentőorvos egy eszméletlen alkalmazott újraélesztést megkezdő két civil társának érdemeit méltatta, hiszen a cselekedetük hiányában az üzemi mentőszolgálatnak esélye sem lett volna épségben átadni a beteget az egészségügyi rendszernek.

(Fotó: Atomerőmű Tűzoltóság)