Cikkünk frissítése óta eltelt 1 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Sokan szerveznek ma már „Kolodko túrákat”. Ami egyszerűen azt jelenti, hogy kigyűjtik a helyszíneket, ahol a bájos szobrocskák, miniatűr alkotások fellelhetők. S ha egy-egy előkerül, hát jöhetnek a szelfik…

Újabb alkotás, ezúttal egy fejhallgató-installáció

18. születésnapja alkalmából az idén nagykorúvá érett ikonikus intézmény különleges alkotással lepi meg közönségét: a Müpába látogatókat egy Kolodko Mihály-szobor fogadja.

„A művész a bronzból készült fejhallgatót a Müpa bejáratánál helyezte el, az alkotás a „Füles” fantázianévre hallgat”

– olvasható az intézmény közleményében. A legújabb Kolodko szobor zsenialitása mellett, üzen is.

„Minden zene- és kultúrarajongót arra biztat, hogy fejhallgatóját és napi gondjait bátran hagyja kint, mert a nagy múltú kulturális intézménybe belépve olyan élő zenei élményt kap, ami semmihez sem fogható.”

Kolodko Mihály bronzból készült művéből folyamatosan zene szól, s a tizenöt zenemű között olyan valódi csemegéket találunk, mint Beethoven C-dúr zongoraversenye Vásáry Tamás előadásában vagy Richard Strauss Négy utolsó éneke Rost Andrea tolmácsolásában, de a könnyűzene kedvelőire gondolva Palya Bea és Avishai Cohen is megszólal a szoborból.

 
Szeretik az utcaművészet nyomait

Kolodko Mihály szobrainak lakhelye nem véletlen. Mindig okkal történik a helyválasztás. 

Az első szobrocskák a művész szülővárosa, Ungvár közterületeire kerültek ki, majd miután a szobrász Budapestre költözött, alkotásai a fővárosban is megjelentek, jelenleg már több mint harminc Kolodko-szobrot fedezhetünk fel Budapesten. 

A teljesség igénye nélkül alkotásai: Főkukac A nagy ho-ho-horgászból, Mekk Elek, kockásfülű nyúl.

Ne hagyd ki és csodáld meg legújabb alkotását, majd lépd át egy felejthetetlen élményért a MÜPA küszöbét!