A gyerekek számára akarja kevésbé félelmetessé tenni a mentőautóban való utazást Sáfrány Szilvia, a FoltoZoo kreatív műhely tulajdonosa. Ezért kezdett el kömpöcöket gyártani, amelyek infúziós tasakot takaró vidám figurák.

Puppné Oláh Szilvia, aki a Deák Ferenc általános iskolában tanít, emellett egy alapítvány önkéntese is, az ügy mellé állt. Szilvia, vagy, ahogy mindenki ismeri, Puppszi tollából mese is született a figurákról, amelynek a címe A kömpöcök születésének igaz története. 

A mese egyelőre letölthető pdf formátumban olvasható, de tervezik a folytatást, sőt, kömpöcös foglalkoztató játékok készítését is. A kezdeményezést felkarolta Kernné Béda Erika szakápoló is, ő adott infúziós palackot a mintadarab elkészítéséhez, orvosok pedig leírást arról, hogyan tanácsos elkészíteni a figurákat, hogy megfeleljenek a higiéniai, technikai követelményeknek. Nagyon sokan segítik a kömpöcök elkészítését, varrónők, önkéntesek csapatával végül kétfajta infúziós palackhoz gyártottak ilyen kedves figurákat, amelyekből három már a paksi mentőállomás mentőautóiban van. 

Jelenleg folyik a tesztelés, várják a visszajelzéseket a kórházakból, egészségügyi intézményekből, hogy beváltak-e a figurák. Amennyiben kedvezőek lesznek a visszajelzések, akár letölthető szabásminták alapján, önkéntesek segítségével folytatódhat a gyártásuk.

 

Kép: FoltoZoo Facebook oldala