Cikkünk frissítése óta eltelt 10 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Tudományos határnyitások címmel tanulmánykötet jelent meg a Pécsi Tudományegyetem Kultúratudományi, Pedagógusképző és Vidékfejlesztési Karán.

A kötet a KPVK tudományos diákkörös hallgatóinak tanulmányaiból közöl válogatást neveléstudományi, művészeti és vidékfejlesztési témakörökben.

A Kar dékánjának, Prof. Dr. Szécsi Gábornak a bevezető tanulmányát követően olyan írásokkal ismerkedhetnek meg az olvasók, amelyek alapjául a tehetséges hallgatók Országos Tudományos Diákköri Konferencián is bemutatott dolgozatai szolgálnak.

A Kar tervezi a folytatást

A Dr. Kocsisné dr. Farkas Claudia egyetemi docens által szerkesztett kötet hagyományteremtő kiadvány. Színvonalas tanulmánykötetek formájában a jövőben állandó fórumot kínálnak általa a legtehetségesebb hallgatók munkáinak bemutatására. Ezzel kívánja ösztönözni a fiatal tudósjelölteket arra, hogy bekapcsolódjanak az egyetemi tehetséggondozási programokba, és minél nagyobb számban vegyenek részt a tudományos diákköri és szakkollégiumi rendezvényeken.