1 év
0:00
/
Középiskolások mérték össze tudásukat az online térben

Hétvégén lefolyt az I. Tolna Megyei Esport Kupa, amely a térségben az egyetlen olyan esport verseny, ahol középiskolások mérhették össze tudásukat. Céljuk az volt, hogy megszólítsák azokat a fiatalokat, akik érdeklődnek az online versengés iránt és játéklehetőséget biztosítsanak számukra, hogy megmutathassák mire képesek.

„A Tolna Megyei Esport Kupa egy 2021-es ötlet mentén alakult fejlődött ki egy olyan szintre, amire most, 2023 márciusában és áprilisában sor kerülhetett.” – osztotta meg velünk Vörös Levente, a rendezvény főszervezője.

Azok a középiskolás csapatok és játékosok, akik Paksról, Dombóvárról és Szekszárdról érkeztek és a kvalifikációs versenyeken a legjobb 4 helyezést érték el, három játékban tudták megmérettetni magukat. Ezek a Clash Royale, Rocket League és a League of Legends. A verseny végén mindenki valamilyen nyereményben részesült.

A bajnokságot a Pécsi Tudományegyetem Kultúratudományi, Pedagógusképző és Vidékfejlesztési Karán rendezték meg, az Esport koordinátor pedig Dr. Varga István, a PTE KPVK egyetemi adjunktusa lett.

„Az egyetemek mindig is az innováció központjai voltak és hát Szécsi Gábor dékán úr rögtön a kezdeményezés mellé állt.” – mondta Dr. Varga István.