Cikkünk frissítése óta eltelt 1 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Tíz szezont követően távozik a KSC saját nevelésű játékosa, Studer Ágnes, aki 15 évesen mutatkozott be együttesben és azóta a klub ikonjává, a felnőtt válogatott alapemberévé nőtte ki magát. Most lehetőséget kapott és külföldre igazol.

Bekövetkezett az „elkerülhetetlen”, azaz elhagyja a szekszárdi csapatot Studer Ágnes. A 24 éves karmester saját szavaival mondja el, mit gondol erről.

Studer Ágnes nyilatkozata:

Hálás vagyok a klubnál eltöltött időért, hogy felneveltek és profi játékost faragtak belőlem; a sok edzésért és munkáért amit együtt elvégeztünk; a győzelmekért, illetve a vereségekért, amikből tanultunk; a rengeteg örömért, sikerért, amit mind együtt éltünk át. Már a csapat tagja voltam, amikor a Szekszárd a hetedik helyért játszott és akkor is, amikor már a döntőbe jutásért küzdöttünk és elindulhattunk a nemzetközi kupaporondon. Amikor erre az útra gondolok, erre a 18 évre, amióta elkezdtem kosarazni, mosolyognom kell. Hálás vagyok, hogy szüleim minden edzésre elvittek bennünket a testvéreimmel, minden meccsen ott voltak és szurkolnak, a mai napig, ők jelentik számomra a legnagyobb motivációt. Hálás vagyok Harsinak, hogy megtanított kosárlabdázni, megtanított küzdeni, harcolni és rengeteg más dologra, ami nem csak a pályán, hanem az életben is nagyon fontos. Hálás vagyok a csapattársaimnak, akik közül sokan a barátaim, megannyi szép, közös pillanatot éltünk meg együtt. Köszönöm nektek, szurkolóknak, hogy ilyen sokan támogattatok az elmúlt években, veletek együtt felejthetetlen élményeket szereztünk, a sok kislánynak, akik a meccsek után mindig megöleltek és még amikor kikaptunk, akkor is képesek voltak mosolyt csalni az arcomra. Köszönök mindenkinek minden segítséget, akivel együtt dolgoztam, az irodistáknak, edzőknek, stábtagoknak. Köszönöm neked Zseljko a sok munkát, amit befektettél, hogy mindig fejlődjek és előrelépjek, a tudást, amit átadtál, ami által közelebb kerültem a célomhoz, hogy az egyik legjobb legyek. Köszönöm Noémi, Gergő, hogy mindig itt vagytok, bármikor lehet rátok számítani, hiszen egy Család vagyunk. Egyszer még hazatérek és újra felveszem a Szekszárd mezt!

Studer a bajnokságban, a Magyar Kupában, az Európa-kupában és az Euroligában összesen 351 mérkőzést játszott szekszárdi színekben és 2878 pontot dobott.