A napokban megérkeztek Szekszárdra a Magyar Géniusz Vándorkiállítás műtárgyai. Volt is érdeklődés a sajtó részéről, hiszen igazi kuriózum tárlatról van szó.

"Szeptember 20-án nyílik az országos vándortárlat a Wosinsky Mór Múzeumban, a páratlan műtárgyak a héten érkeztek meg a Tolna megyei múzeumba. Minden település az általa küldött Géniusszal képviseli magát"

– fogalmazott Ódor János Gábor, a múzeum igazgatója.

Miközben tájékoztatót tartott a múltat őrző tárgyakról, láthattuk a folyamatot, azt, hogy hogyan kerülnek ezek az őket óvó és bemutató vitrinekbe. Azt, milyen munkafázisok előzik meg egy kiállítás megnyitását.

A Petőfi 200 emlékév égisze alatt, a Magyar Vidéki Múzeumok Szövetsége koordinálásával, kormányzati támogatással valósul meg a Kárpát-medencei múzeumok legjellemzőbb műtárgyait felvonultató vándortárlat.

 Az országjáró kiállítás 2022 áprilisában indult Kecskemétről, majd Gyula, Debrecen, Győr, Szombathely, Eger után végül Szekszárdra érkezik.


A Wosinsky Mór Múzeumban 2023. szeptember 20. és 2023. december 10-e között tekinthetők meg magyar kulturális örökség páratlan műtárgyai.

A szekszárdi megnyitó időpontja:
2023. szeptember 20. 17 óra. Wosinsky Mór Múzeum