Cikkünk frissítése óta eltelt 2 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Nyáron kifejezetten motiválóak és élvezetesek a kutyás programok, ám ez sajnos nem mondható el a hideg őszi, valamint téli napokról. Ilyenkor a legtöbb kutyának sincs kedve elhagyni a meleg otthon, nemhogy a gazdiknak. Mozogni azonban így is kell. Lássuk, mit csinálhattok rossz időben!

Tanulni sosem késő

A kutyát nem csak kiskorában, de felnőtt korában is tanítani lehet, a borongós idő pedig tökéletes erre a programra. Ilyenkor előnyös a szobában próbálkozni, hiszen a csendes környezetben a kutya tökéletesen hallani fogja a parancsszavakat és semmi sem tereli el a figyelmét.

Taníts neki szavakat

Ha eddig erre nem gondoltál, most eszedbe juthat, hogy kedvencednek szavakat is megtaníts. Jó, ha először a kedvenc játékával kezded, hiszen nyilván azt fogja odavinni. Ezután szép lassan vond be a többi játékot is, mindegyiknek adj külön nevet, és ismételgesd, amikor a kutyus megfogja őket.

Gondolkodós játékok

A szaküzletekben vásárolhatsz speciális játékokat a kutyusoknak, amelyek túlmutatnak a sípolós műanyagokon, illetve a labdákon. Vehetsz például különböző táblákat, amiknek a réseibe jutalomfalatot kell tenned, a kutyának pedig ki kell találnia, hogyan juthat hozzá a finomságokhoz.