Cikkünk frissítése óta eltelt 1 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.
Idén is mindenféle fajtájú, méretű és bundájú négylábú a vízre száll, hogy elnyerjék a legjobb kutyaszörfösnek járó címet Floridában. Olyan jó lenne hazánkban is egy ilyen, vagy ehhez hasnoló rendezvény!

A 2022-ben indult Hang 8 Dog Surfing adománygyűjtő verseny közkívánatra idén is visszatér, május végén. A tavalyi eseményen 50 négylábú versenyzett különböző kategóriákban, köztük a kistestű és a nagytestű kutyák tandem kategóriájában, ahol a kutyák gazdájukkal együtt szörföztek.

A versenyzőket az alapján értékelik, hogy mennyire magabiztosak a vízen, hogyan kezelik a hullámokat és mennyi ideig tudnak a deszkán maradni. A verseny házigazdája Suzie Johnston és partnere, Eric Cooley: Johnston a tavalyi, első versenyen elárulta, először aggódott amiatt, hogy nem lesznek versenyzők és a hullámok erőssége miatt is voltak kétségei, ám az esemény gond nélkül és remek hangulatban zajlott.

Fontos megjegyezni, hogy amellett, hogy a verseny egy remek családi nap, egyúttal jótékonysági célokat is szolgál, hiszen pénzadományokat gyűjtenek a Johnston és Cooley számára sokat jelentő jótékonysági szervezetek számára. Az összegyűlt pénz egészét a K9s for Warriors, a Flagler Humane Society és a Saving Missing Animals Response Team javára fordítják.

Az idei, május 20-i esemény előtt Johnston  mesélt arról, milyen jól teljesítettek a 2022-es négylábú szörfösök:

“Tavaly 20 kutyánk volt három különböző kategóriában, a kistestű, a nagytestű és a tandem kategóriában. Aztán az utána következő jelmezversenyen már 30 versenyzőnk volt. Mindenféle jelmez volt, a cowboyoktól kezdve a cápákon és a sörkiszállítókon át egészen a hawaii luau jelmezekig. A jelmezversenyt Tigger, a labrador nyerte, aki cowboynak öltözött.”