Cikkünk frissítése óta eltelt 7 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Tűz keletkezett egy családi ház egyik szobájában november másodikán Tamásiban, a Százszorszép utcában. A lángok mintegy nyolc négyzetméternyi területet érintettek, továbbá egy szekrényt, valamint lambériázott felületet is elértek. A tűzesethez a tamási önkormányzati tűzoltók vonultak, akik vízsugár és kéziszerszámok segítségével oltották el a lángokat, továbbá a megégett falburkolatot eltávolították.


Az ingatlan lakója a rokonaihoz költözött.

Sokan otthon is gyertyát gyújtanak ebben az időszakban. Az ezzel összefüggő lakástüzek leggyakoribb oka, hogy az égő mécsest, gyertyát túl közel teszik valamilyen éghető anyaghoz. Ha a gyertyát vagy mécsest egy tűzálló tálra, a gyúlékony tárgyaktól távolabb helyezzük, akkor az nem forrósítja át a környezetét, és nem vezet lakástűzhöz a megemlékezés.

A meggyújtott gyertyát ne hagyjuk felügyelet nélkül! 

Akik Halloweent ünnepelnek és töklámpást készítenek, ügyeljenek arra, hogy a lámpás ne tudjon felborulni, és ne legyen a közelében semmi, ami meg tud gyulladni.

Akik kültéren helyeznek el töklámpást, abba gyertya és mécses helyett elemes LED izzót tegyenek!

Ez akkor sem okoz tüzet, ha a szél száraz faleveleket fúj oda, vagy felborítja a töklámpást.

(Fotó: Szekszárdi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság és Dubóczki Dániel (Tamási ÖTP)