Cikkünk frissítése óta eltelt 1 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Lana Del Rey ,született Elizabeth Woolridge Grant, amerikai énekesnő-dalszövegíró. Művésznevét a néhai Lana Turner hollywoodi színésznő és a Ford Motor Company brazil gyártású Ford Del Rey típusának nevéből alkotta meg.

1985. június 21-én, New Yorkban született, a milliomos Rob Grant internetes domain-befektető vállalkozó leányaként, majd a New York állambeli Lake Placidben élt hosszabb ideig. Gyermekkorában nem sok könnyűzenét hallgatott, inkább filmek érdekelték, majd tizenegy éves korától templomi kórusban énekelt. Az írás is egészen fiatal korától kezdve meghatározó volt az életében. Középiskolás korában a pop és a techno volt a zenei közege, de egy tanára, Mr. Campbell, aki azóta is jó barátja, megismertette őt a hiphoppal és más stílusokkal, és rávezette, hogy minden irányzatban van értékes zene. Ebben az időszakban a legnagyobb hatással Kurt Cobain, és a Nirvana, mint „első szerelem” voltak rá hatással, illetve ezek mellett fontos volt az életében Britney Spears, Bruce Springsteen és Elvis Presley zenéje is. Utóbbi, Cobainhez hasonlóan, mély nyomot hagyott a zenei ízlésén. Thomas Newman Amerikai szépséghez írt zenéjét különösen kedveli, megnyugtató hatása miatt.